Speedy juni 2022. Foto Vagn Gejl Donskov

Speedy juni 2022. Foto Vagn Gejl Donskov

SOLGT i december 2022


Wonder Welsh Iron Speedy

Welsh mountain pony, sec A

Køn: Vallak

Født: 18/6 2021

Far: Harvest Herakles (Harvet Universal Soldier / Gelioniog Helena. MF: Penwisg Pirate)

Mor: Greenhills Iron Sansa (Ysselvlidt's Iron Destiny / Greenhills Savanna. MF: Clausholm Donatell

Beskrivelse: Speedy ligner sin smukke afdøde mormor og er smuk Cremello. - Havde han været en hoppe, var han blevet her hos os!

Han er en glad, sød, legesyg og lækker lille charmebøf, som kigger meget på sit menneske og spejler dig og prøver at finde ud af hvad du vil. Han er meget åben for samarbejde.

Speedy er en smuk og velbygget pony med særdeles gode bevægelser. Han får laaang, smuk man og pandelok som som sin mor, Iron Sansa og sin morfar Iron Destiny. Forventet højde 116-122.

Han er nysgerrig, han er meget, meget modig. Og er en selvstændig Mountain pony. Og fuld af gå på mod!

Han er meget tillidsfuld, ikke mindst pga sin start på livet, hvor jeg var hos Sansa og Speedy de første 30 timer! Fordi Sansa ikke ville have, han drak mælk ved hende. Hun havde bitte små patter, som var svære at få fat på og han var hendes første føl. Og han var blevet meget sulten, så han mosede rundt på hendes ømme yver. Mine veninder Charlotte, Marijn og Theresa og jeg passede Speedy og hjalp Sansa, som jeg malkede, imens vi lærte Sansa og ham at være sammen.

Han er som alle føl i hånd dagligt og kunne ved fravænning: Røres alle steder, strigles, løfte ben, have smed, læsses i hestetrailer, bindes og trækkes med ud på tur.

Jeg bruger positiv og negativ  forstærkning og former på den måde ponyen lige fra fødslen.

Han vil blive en god allround pony til hele familien. Han har et super godt og meget kreativt sind og vil være spændende og passe både til både voksne og børn.

Det kunne være spændende at sælge ham til dygtige og erfarende hestefolk, som har forstand på at møde en følsom, stærk, intelligent og meget lyttende pony og ved noget om adfærd, calming signals og horsemanship. Han bliver din drømme pony! Måske ved du ikke så meget om det, men kunne tænke dig at lære det. Så vil han gå med dig hele vejen!

- Ponyen du må eje også selvom du er voksen og ikke kan ride på han. Han vil også være mega sej og smuk til den akademiske ridekunst. Hans mor er meget talentfuld og atletisk. Men Speedy vil også klare sig godt i alle andre discipliner, hvor han skal bruge sit hovedet. 

Speedys far er den eneste Welsh Mountain hingst i Danmark med tysk materiale prøve i kørsel. Vi har solgt Speedys mor, Sansas halvbror, Lockie til Finland, som kørepony til en meget dygtig kusk. Så kørsel med Speedy vil også være en mulighed. 

Speedy har fået ormekur og er blevet beskåret hver 6. uge igennem hele sit liv. Han har fået St Hippolyt Fohlengold, følfoder fra han var en uge gammel. Det giver jeg til de er to år. Han får Mikrovital forår og efterår i fældetid, samt mælkesyrebakterier som kur af og til. Samt gule hørfrø og Glyxmash nogle gange om ugen. Hans grovfoder er lavfruktan hø eller tørt wrap. Og ellers går han på store arealer, som naturplejer i dagtimerne, hvor han lærer at gå på egen hånd med flokken i afvekslende terræn og færdes med vildtet i vores område.

Speedy bliver løbende præget til et liv som aktiv familie - og alsidig brugs pony. Og går som et års ture ud i naturen, bliver præget på børn og færdes i flokken og støtter vores sec C føl i flokken og i deres uddannelse, hvilket han gør ligeså godt som mor, Sansa.

Pris: 15.000,- kr inkl ejerskifte i SEGES og 5 kg Fohlengold foder.

Speedys fødsel og de første 30 timer
Speedys fødsel og de første 30 timer
Ingen kontakt endnu
Stadig ingen kontakt
Stadig ingen kontakt
Så fik jeg sat et bur op. Så Sansa kunne få ro for sultne Lille Speedy

Del siden