Wonder Welsh Dylan. Født 9. maj 2021. (Harvest Herakles / Sejlstrups Daimi) Foto: anja.robanke.dk

Wonder Welsh Dylan. Født 9. maj 2021. (Harvest Herakles / Sejlstrups Daimi) Foto: anja.robanke.dk

SALG

Jeg har lejlighedsvis ponyer til slag og en sjælden gang til udlån.

Dét der kendetegner opdræt fra mig, er at ponyerne har været i hænder fra dag ét og er daglig i hænder og altid bliver fodret på stald mindst en gang om dagen med individuelt foder og optimeret med vitaminer og mineraler og andre aktuelle tilskud.


Min fodring er bestemt ikke den billigste. Men jeg har 7-9-13 aldrig haft en syg pony igennem næsten 30 år!

Og at jeg fravænner føllene sent og gradvist. Jeg fravænner tidligst omkring 8 måneder og ofte går føllene med deres mor i deres flok endnu længere tid. Er hoppen fodret ordentligt, er det ikke noget problem for hende. Taber hun sig ved at gå med føllet, var hun allerede for tynd, inden hun folede, er min holdning. Og jeg siger ikke at en tidligere fravænning ikke kan laves godt. Det er bare ikke den måde jeg tror på.


Jeg mener sen fravænning er vigtig for føllets selvstændighed, selvtillid og mod på livets opgaver og for at forhindre separations angst senere i ponyens liv. Jeg har gjort mig den erfaring efter jeg har arbejdet i landbruget i 10 år og set hvad de tidligere fravænninger kan gøre ved dyr. Ikke alle dyr "rammes" men nogen gør. Og det er ikke dén risiko mit stutteri står for.

Alle føl kan ved fravænning: Røres alle steder, strigles, løfte ben, have smed, læsses i hestetrailer, bindes og trækkes med ud på tur med hoppen og på små ture alene.

Jeg bruger positiv og negativ forstærkning (fx et let pres), guidning og spejlning via kropssproget og former på den måde ponyen lige fra fødslen. Og arbejder med ponyerne ud fra gensidig tillid og velafbalanceret, fornuftig respekt.

Føllene får foretaget gødningsprøver og får evt derefter ormekur og bliver beskåret hver 8. uge. De får St Hippolyt Fohlengold, følfoder fra de er en uge gammel til de er to år. De bliver løbende præget til et liv som aktiv familie - og alsidig brugs ponyer. De bliver derudover chipmærket og registreret i Seges. Ejerskiftet står vi også for. Og du får et medlemskab i Welsh foreningen i indeværende år.

Unghestene er daglig i hånd og følger ellers bare flokken i én familieflok.

Hvis du se noget du godt kan lide, må du altid gerne spørge.

Welsh pony typerne sec A, B, C og D samt Welsh Partbreed er meget populære og der er meget stor og stigende efterspørgsel på dem i disse år, da mange har fået øjnene op for welsh ponyernes alsidighed som brugsponyer og for deres skønhed.

Ønsker du dig en welsh pony, er det derfor vigtig, at du er ude i god tid. Og at du kontakter nogle dygtige opdrættere, der kan guide dig videre, for mange af ponyerne når ikke at komme til salg, men bliver solgt via mund til mund.

Der er stort set ingen welsh rideponyer til salg og prisen på dem der er er høj. På trods af det er de hurtig solgt. Har du evnen til selv at uddanne og præge din pony, er det en god investering at købe føl eller unghest og uddanne selv.

Du er altid velkommen til at kontakte os, da vi kender mange opdrættere indenfor alle sektioner og kan hjælpe dig, hvis vi ikke lige har netop din drømme pony eller du søger en anden type Welsh pony end sec A & C, som vi opdrætter. 

Inde på welsh pony foreningens hjemmeside: www.welshponyer.dk kan du lave en gratis køber annonce ved at kontakte vores webmaster: granhoj@mail.tele.dk

Besøgende er altid velkommen efter aftale.

Kontakt: Mona Løvendahl 26 39 25 36 skriv en sms og jeg ringer tilbage.

Del siden