STUTTERI

WONDER WELSH


Jeg har en fin, lille flok hopper af nøje udvalgt afstamning - også af de helt gamle blodlinjer.


Jeg har også valgt at arbejde med farveavl. Jeg er vild med brun, buckskin, smoky black og palomino


Fra 2022 til cirka 2026 er ponyerne ude af avl, både fordi jeg er under uddannelse til social - og sundhedsassistent. Men også fordi jeg har unge hopper, der skal trænes og rides til. Det er vigtig for mig at vise at en Wonder pony kan vise at den ikke kune er smuk, men at den er intelligent og er samarbejdsvillig og kan bruge sin krop of bevægelse til flere aktiviteter.


Jeg gør meget ud af omgangen med ponyerne. Og fordi mine hopper alle er unge og skal rides til, kræver det meget indlæringsarbejde i et par år, så denne avls pause er nødvendig. Ponyerne er i perioden også opstaldet ude, da vi desværre mistede vores lejemål i Stråsøplantage igennem 5 år ved Naturstyreslen pga den kommende Nationalpark.


Jeg laver et stort arbejde omkring føllene og det glæder jeg mig til igen at arbejde med og udvikle videre på mit system, jeg gerne vil skrive en træningsmanual på, for at fremme føls hestevelfærd, da jeg oplever mange føl misforståes og oplever overgreb pga uvidenhed. Mange føl håndteres alt for lidt, de får ikke en chance for at lære og forstå en opgave eller lærer at samarbejde. Nogle føl presses og håndteres ofte utålmodigt og unødigt hårdhændet og misforstås - istedet for at de lærer at møde og forstå og omgåes mennesker respektfuld og på ligeværdig vis. HUSK de har intet valg! Vi er de kloge og forhåbentlige ansvarlige individer omkring dem. Det er vores ansvar! 


Det en hundehvalp oplever de første 8 uger ved opdrætteren glemmer de aldrig. Derfor er prægning af hundehvalpen meget vigtig. Dét føllet oplever de første 8 måneder ved stutteriejeren, glemmer de heller ikke, derfor har vi et kæmpe ansvar som opdrættere. Og det de oplever hos os, præger dem resten af deres liv. Jeg er 100 % sikker på at meget "konflikt adfærd" i hesteverdenen kan undgås og at de er os mennesker, der er årsag til adfærden opstår. Vi kender seperations angst, panik adfærd og flugt det er ikke noget hestene finder på. De er umiddelbare og reagerer ud far hvordan de er blevet behandlet og hvad de har lært.


Jeg brænder for og vil fortsat være med til at vise, hvilken forskel tydeligt kropsprog og venlig, tydelig kommunikation, kan gøre af forskel i omgangen med heste!


                                                        

Del siden