Hingste vi har brugt

Her kan I læse om de hingste, vi bruger da vores avlsmål er:

- En sund og rask pony også højt op i årene, vil vi gerne se. De ældre ponyer still going strong i afstamningen, er fantastiske at have.

- Temperamentet skal være i top, så hele familien kan få glæde af ponyen. Ponyen skal være intilligent, kreativ og åben for samarbejde med fornuftige mennesker og så skal den være modig!

- Og så skal ponyen selvfølgelig være racetypisk! Det er jo derfor vi har welsh ponyer, fordi de er smukke og de skal have tydelig ponypræg.

Da jeg primært er rytter ser jeg også på hestens brugs egenskaber.

Har den et godt sadelleje? Det er meget vigtigt for en ridepony! Det kan blive meget dyrt ikke at kunne finde en god sadel til sin pony!

Og så vil jeg gerne have en kvardratisk pony længden fra bringe til baglår skal svare til stangmålet. Hvis ponyen er så heldig bygget. Så har den meget lettere ved at være en god ridepony i forhold til de samlede - og bærende øvelser, som man arbejder med i den akademiske ridekunst.

Og så er der ryglængde. Ryggen skal være af middel længde. Ikke for lang og ikke for kort. En lang ryg, bliver ofte en svag ryg. Og hvis ponyen en kort ryg, kan det være et problem at få plads til en sadel på ryggen. Det er ting vi ser på, når vi kigger på hingstene