Wonder Welsh Brianna

SEC: C, welsh af cob type, hoppe.

FARVE: Smoky Black. Dvs bærer af cream gen. Hun er farve gens testet

FØDT: 28. April 2021

FAR: Menai Cadernid, England, Smoky Black

MOR: Synod Rose Betsy, England, Sort

MORFAR: Synod Robyn Dundee, England, Brun

OPDRÆTTER: Stutteri Wonder Welsh

BESKRIVELSE:

Hun er sandsynligvis smoky black dvs sort med bærer af cream gen. Det vil vi få tjekket i forbindelse med registrering af føllet. hvis hun bærer creamgen vil hun kunne have stor chance for at kunne blive mor til buckskin og palomino afkom med den rette hingst. Og ja, vi kan altså godt lide de gule ponyer!

Betsy havde en hård fødsel, med kraftige smerter allerede fra opblokningen, da Brianna var fejllejret. Hun lå den rigtige vej, men det venstre forben kom ikke med ud. Og Betsy havde store smerter i opblokningen og under selve folingen. Så det var ikke sjovt!

Jeg nåede hverken at vaske hænder eller noget, da jeg gav fødselshjælp. Betsy rejste sig op i dét øjeblik, jeg til min skræk så, der kun var ét forben fremme! Så da hun rejste sig op, tjekkede jeg at hovspidsen vendte rigtig (opad) og hovedet også var fremme og så skubbede jeg ellers føllet tilbage i fødselsgangen og fandt det venstre forben, heldigvis kun lidt over en hånds dybde inde og fik begge ben ud i fødselsåbningen, så kom der en kraftig ve - og så stod jeg med hele Brianna i favnen!

Jeg fik hende lagt ned. Og Betsy begyndte at kastede sig rundt i boksen, så jeg måtte fange Brianna i et ben og trække hende efter mig og om bag mig, da jeg ikke kunne nå at komme ud af boksen. Jeg troede Betsy skulle dø og ringede til dyrlægen. Men efter 5 minutter stoppede hun og faldt til ro, da hun slog hovedet hårdt ind i muren! Hun var fuldstændig gennemsvedt. Så da jeg var sikker på hun var faldet til ro, løb jeg ud efter flere håndklæder, end dem jeg havde og fleeze dækner og fik hende tørret. Heldigvis tog hun godt imod Brianna på trods af fødslen.

Betsy fik dyrlæge næste morgen og fik smertestillende og børstave, selvom efterbyrden gik som den skulle. Hun havde fået en rift i venstre side af børen, der hvor benet havde siddet fast i hende. Brianna og Betsy klarede den hårde fødsel til ug. Det eneste tegn på den hårde fødsel Brianna havde, var nogle store ufarlige blodsprængninger i begge øjne.

Brianna er født tam. Hun kom på benene og stavrede hen og hilste på mig. Og gik så i mælkebaren!

Vi forventer os meget af Brianna. Hun har en super fin bygning og pony udtryk. Brianna ligner sin mor meget. Hun har super gangarter og et super godt sind. Hun er nysgerrig og meget social med mennesker. Hun kan være en "kost" i flokken, da Betsy ikke gjorde så meget ud af opdragelsen! Men det er Betsy komme efter, nu hvor Brianna er blevet tre måneder. Bedre sent end aldrig.

Brianna er fører føl og mener selv hun er den, der skal have foder først, kæles mest osv. Det snakker vi så lidt om. Hun brummer til os og "snakker" ligeså meget som min gamle Henry; som hun i øvrigt ligner på aftegnet i hovedet.

Hun er vores første Wonder Welsh pony med vores eget prefix navn og skal selvfølgelig blive her hos os, da hun også er min julegave fra Jan. Jeg fik en bedækning til Betsy med alt betalt! Jeg ønskede mig sådan et hoppeføl - og det fik jeg sandelig! Og så smuk en hoppe ovenikøbet og så sandsynligvis med creamgen! Det er fantastisk!

Vi glæder os over Brianna og glæder os til at følge hende.