Stråsø Plantage

Vores lille hobby stutteri ligger i Ulfborg i skoven ved Sdr Vosborg hede i Stråsø Plantage. Hvis det siger dig noget, er det måske fordi du har hørt navnet i forbindelse med ulvene i Danmark.

Ulven er vores nabo, deres grave ligger få kilometer fra os. Vi har aldrig set dem eller haft problemer med ulvene og vores husdyr. Vi har sat os ind i al dokumenteret viden og facts om ulvene via Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen og Naturhistorisk Museum i Århus og taget os almindelige fornuftige forholdsregler i forhold til vores dyr. Og vi færdes selvfølgelig frit på heden og i skoven med dyr, børn og børnebørn.

I 2020 har Naturstyrelsen lukket op for overnatning i telt mange steder i vores nærområde. Det er ikke fordi de ønsker at fodre ulvene med en god, dansk borger! Men fordi der ikke er nogen fare ved at overnatte og færdes i vores dejlige, uberørte vilde natur.

Vi er så heldige at sidde til leje i en af Naturstyrelsens tidligere tjeneste boliger. Og vores ponyer går som naturplejere på Naturstyrelsens arealer. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse.

Jeg er aktiv på facebook med min gruppe: Stutteri Wonder Welsh og Hegn der beskytter husdyr.

Jeg er optaget af at udbrede viden om hegn der virker og beskytter husdyr. Vi har selv fået det til at fungere godt siden 2018, hvor vi fik husdyr herud, ligesom det fungerer godt ved de fleste andre husdyrholdere i området. Det er de samme få husdyrholdere, der har problemerne. (Læs:Der er stort set kun én person, som står for 95 % af alle danske husdyr angreb)

Vi mener det er et spørgsmål om vilje til at tage ansvar og beskytte sine husdyr. Der er til dags dato ikke taget små husdyr i ulvesikrede hegn, derfor er det ikke i orden ikke at hegne dyrene forsvarligt! Dét kæmper jeg for at dele oplysninger om. En ulv har intet at gøre på en mark med husdyr. Særlig ikke hos de mindre husdyr under 120 cm i stang eller rygmål.

Vi følger Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturhistorisk Museum i Århus og Århus Universitets store arbejde og viden indsamling om vores ulve. Og derfor har vores ponyer det godt.

I er altid velkomne til at komme og besøge ponyerne efter aftale i vores dejlige natur.