Fjordglimt Golden Vickse oktober 2021

FJORDGLIMT GOLDEN VICKSE

Welsh af cob type, sec C, hoppe.

Farve: Dun hedder farven i England (Buckskin kaldes farven i Danmark)

FØDT: 11. MAJ 2017

FAR: MENAI DIEGO. England. Farve: Dun (buckskin).

MOR: MENAI ROSA VICTORIA. England. Farve: Sort

MORFAR: MENAI CADERNID. England Farve: Smoky black bærer af creamgen

OPDRÆTTER: Stutteri Fjordglimt, Danmark

AFKOM:

2021: Fjordglimt Golden Victoria efter Synod Request. Farve: Buckskin

2022: Wonder Welsh Queen Of Diamond efter Chopins Michelin. Farve: 

2023: Vickse skal i ridning og holder pause et år eller to. Men er du specielt interesseret i et afkom efter Vickse, så kontakt os, så tager vi en snak om det.

BEDÆKKET: 

 

Vi er stolte over Vickses stamtavle. Hun er linjeavlet efter de bedste Menai ponyer igennem tiden og er ud af en meget stærk hoppestamme.

Vickses stamtavle

Vickse stammer direkte tilbage til Menai Studs stamhoppe: Menai Queen Bess fra 2014 og hendes berømte datter: Menai Queen Bee født i 1937.
Queen Bee blev mor til hoppen Menai Ceridwen, som var buckskin og født i 1953. Ceridwen havde en Welsh cob far: Caradog Llwyd. Ceridwen blev bedækket med Welsh Mountain hingsten Gredington Oswallt og blev mor til den meget berømte hingst Menai Fury født i 1963. Menai Fury er far til Menai Cadwena, en buckskin farvet hoppe født i 1982. Cadwena og Menai Cadfridog får den buckskinfarvede berømte hingst Menai Calon Lan født i 2004, som også er en berømt ridepony. Calon Lan er Vickses farfar. Canon Lans søn, Menai Diego er en talentfuld kørepony og har kørt national og nordiskmesterskaber med ungdoms kusken Ester Fagerlind. Her vandt han guld med det svenske ungdomshold og bronze individuelt i Nordisk Baltic Championships i 2021. Jeg ved Diego også bliver redet, som afveksling i træningen. Og han har et fantastisk temperament ligesom sin far. Diego er også grunden til at vi købte Vickse. Hun har nemlig også et ganske særligt rigtig godt sind. 
Menai Cadwena er også mor til Menai Cadernid, som har Welsh Cob hingsten H-S Martino som far. I Danmark er vi så heldige at Cadernid bor på Stutteri Fjordglimt! Det er ret fantastisk. Og Fjordglimt var så flinke at Mr Peter og Mrs Ann Jones fik lov til at låne Cadernid hjem til Wales i nogle år. Her blev han far mange gode show, ride - og køreponyer.
Cadernid er født i 1999. Og er stadig aktiv i avlen i 2022. Han er en imponerende pony stille going strong og er stadig en top lækker sec C hingst.
Det at der er flere ældre, velfungerende Menai ponyer, som er aktive i avl og eller ridning igennem mange år , er også en god kvalitet for Menai ponyerne. Vi ponyfolk bruger mange timer og penge på vores ponyer, så skal de altså også holde i mange år og være sunde og raske. 
Menai Cadernid er morfar til Vickse, farfar til vores hingsteføl: Wonder Welsh Me Murtagh og er far til vores hoppe: Wonder Welsh Brianna. Så jo jeg er noget af en Cadernid-pige, netop fordi han har lavet fantastiske brugsponyer. Og jeg er vild med Menai Stud ponyerne, fordi der er opdrættet mange brugsponyer på stutteriet igennem tre generationer, da det var Mr Peter Jones farfar, der grundlagde stutteriet, som Peter Jones far overtog og siden overtog Peter. Vi var heldige at deltage i Erfa dag på Fjordglimt i 2022, hvor Mr Peter og Mrs Ann Jones også deltog og fortalte og viste billeder af ponyerne igennem tre generationer.

 

Vickse i naturen. Høj drægtig. Foto: anja.robanke.dk

Højdrægtige Vickse 2021. Foto: anja.robanke.dk

Høj drægtige Vickse 2021. Foto: anja.robanke.dk

Vickse oktober 2021 Foto: anja.robanke.dk

Vickse oktober 2021. Foto: anja.robanke.dk

BESKRIVELSE

Vickse har vi købt i august 2020.
Vi er meget beæret over at få lov til at købe hende af Jacob, Lene og Helle fra Stutteri Fjordglimt. Vi har også kæmpet for at få lov til at købe hende og så er det jo dejligt, når det lykkes. Det var en festens dag da Jacob og Lene leverede Vickse på Lille Filsø. Og vi fejrede det med flag og en god middag med vildt og vin.

Vickse har et super godt temperament. Hun er sød, sensitiv, kælen, nem, åben overfor nyt og meget lærenem. Men tag ikke fejl af hende - hun ved godt, hvad hun vil! - Hun er jo stadig en Welsh!

Hun er stærk både fysisk og psykisk og dét ser jeg, som en positiv styrke. Hun hviler meget i sig selv. Jeg er glad for, vi fik lov til at købe hende som tre års, alting er lettere med en ung pony.

Hun skal være avlshoppe og ridepony - Jeg håber vi kan ses til shows i de engelske ride klasser om et par år. Mine gamle western kammerater, synes også hun er spændende! Så måske skal vi også lege lidt med dét hen af vejen.

Hun skal selvfølgelig uddannes og trænes efter akademisk ridekunst, efter de gode, gamle mestres måde at træne og uddanne heste på, så de holder som rideheste til de er 25 år. Det er virkelig dét jeg brænder for - den lethed disse uddannede heste får og i uddannelsen får de personligt rum til at være med i deres heste verden. Dét er lige noget for Vickse!