SYNOD ROSE BETSY

Sec C Hoppe.

Farve: Sort med tre sokker og blis

FØDT: 20. maj 2010

FAR: Synod Robyn Dundee, England. Farve: Brun

MOR: Synod River-Dance, England. Farve: Sort

MORFAR: Synod Rum Punch, England. Farve: Sort

OPDRÆTTER: Mrs A. P. Harries, Gellihen Farm, Talgarreg, Llandysul, Dyfed

Betsy er importeret fra England, som føl fra England af Mie Ann Christiansen, Stutteri Chopin.

 

10. drægtigheds måned "lige stået op" Foto: anja.robanke.dk

10. drægtigheds måned "lige stået op" Foto: anja.robanke.dk

April 2021 10 drægtigheds måned. Foto: anja.robanke.dk

Luna med sin elskede Betsy

Luna og Betsy.

BESKRIVELSE


Betsy er som den smukkeste rose. Hun er altid sød og blid i flokken. Hun nusser og pusser om alle, både mennesker og dyr og er altid klar til et kys og en go heste krammer.

Betsy har desværre skiftet ejere en del gange. Og har været forsøgt redet to steder (fandt jeg senere ud af) inden hun blev redet til ved Luna, som vi købte Betsy af. Men hun er solgt videre, som utilredet af en eller anden grund, inden Luna fik hende...

Hun blev opgivet på dressurbanerne ved Luna, da hun blev ved med at få ondt i ryggen i rideperioderne. Hun er undersøgt på kryds og tværs og behandlet gennem halvandet år og "fejlede" ikke noget, så vi må konkludere, at hun ikke kunne "holde" på dressurbanerne hverken fysisk eller psykisk, da hun har forandret sig meget, efter vi har købt hende.

Betsy havde, da vi købte hende ondt i ryggen og var meget forparts belastet og skulderstiv. Betsy havde stået stille i et halvt år. Hun viste ikke trav de første fire måneder, vi havde hende og det lød som en elefant, når hun kom i skridt eller galop.

Jeg har selv behandlet hende, det jeg kunne via kranio sakral terapi. Men jeg kunne ikke på respektfuldvis få lov til at behandle Betsys kranie, som var fastlåst i det meget vigtige kranio basale led. Fastlåsthed her skaber dyb stress hos både mennesker og dyr, som kan komme til at reagerer ret så kraftigt!

Tove Nielsen fra Naturgaarden har derfor behandlet hende to gange. En gang i april 2020 og en gang i maj 2020. Vi blev enige om at det var en god løsning, så kunne den "dumme dame" køre sin vej og jeg kunne være hos Betsy og passe på hende.

Efter Tove Nielsen havde givet Betsy den første behandling, travede hun fire meter et par dage efter. Så travede hun 6 meter og 10 meter og 50 meter osv. Tilsidst kom hun løbende i trav, når det passede hende. Og hun var knap så tung på forparten.

Betsy har fået Detox kur fra Vetcur for at udskille gamle affaldsstoffer. Hun havde en hård halskam på trods af et normalt huld. Og havde de "ledeste" gamle, stive skulder myoser.

Betsy har fået Moviecur fra St Hippolyt i tre måneder med naturlig glykosamin fra New Zealandske grønlæbede muslinger. Den kur er noget "der rykker".

Med alle de tiltag, stod vi 7 måneder efter købet af Betsy med en pony uden smerter og med minimale begræsninger. 12 måneder efter må vi sige hun er sund og rask og 100 % fit for fight.

Det var vigtig for mig hvis hun kunne blive smertefri og med frie bevægelser, at hun blev det, så hun ikke havde ondt i ryggen, når hingsten skulle bedække hende naturligt eller når hun skulle vokse sig stor og tung af føllels vægt de sidste tre måneder, føllet vokser meget. Og når hun skal fole, at hun kunne være helt fri og lige i skelettet til selve fødslen, som jo er noget af en kraft anstrengelse.

Januar 2021. Jeg arbejder stadig på at få hende en anelse lettere på forparten og få hende til at bruge bagparten endnu mere og få hende mere smidig ind over ribbensbuen. Fordi det vil give hende endnu mere livkvalitet og hvis vi vil vise hende til show, vil jeg have mere trav i hende. Jeg er sikker på, at jeg kan se, at hun har det i sig, men endnu bare ikke kan vise det.

Men det vigtigste er, at hun har det godt, er glad og er smertefri. Så hygger vi videre med smidigheds gørende øvelser fra jorden.

Vi har købt Betsy som avls - og showpony og ser frem til hendes første føl efter Fjordglimt hingsten Menai Cadernid. Føllet er min julegave fra Jan, så vi venter i spænding...

RESULTATER: Jeg har ikke helt overblik over Betsys placeringer hverken som show pony eller som dressur pony. Mem det kommer en dag.


AFKOM:

2014 Hingst Chopins Figaro. Far: Nebo Rhys, England

2015 Hingst. Chopins Bonanza. Far: Ceabryn Harri QC, England

2021 Hoppe. Wonder Welsh Brianna. Far: Menai Cadernid, England

 

BEDÆKKET:

2021 Bedækket med Chopins Michelin. Sort. Forventet termin d 30/4-2021