Greenhills Iron Sansa til Efterårs stævne i Viborg september 2019 Dressed up til Old Ladies Cup, som jeg synes er det sjoveste

GREENHILLS IRON SANSA

Sec A, hoppe. Farve: Skimmel, født palomino

FØDT:
29. APRIL 2015

FAR: YSSELVLIDT´S IRON DESTINY. Holland. Farve: Skimmel.

MOR: GREENHILL´S SAVANNAH. Danmark. Farve: Cremello

MORFAR: CLAUSHOLM DONATELLO. Danmark. Farve: Buckskin

OPDRÆTTER: Hanne Larsen, Greenhill Stud, Danmark

BESKRIVELSE:

Sansa er en skøn, liiidt egenrådig pony. Hun har ikke været i hånd fra lille og i hendes tilfælde har det nok ikke været så heldigt.

Vi købte hende tre år gammel. Hun er efter en stærk hoppe familie fra Greenhills Stud ved Hanne Larsen. Sansa var sød og nem indtil hun faldt til. Så var hun ved at "æde" min søn, som egentlig var ham, der skulle have hende. Så Sansa blev min "Baby" som jeg stadig kalder hende.

Første gang hun skulle have insekt skræk på, ville jeg være sød og puttede det på en klud. Hun bed og sparkede efter mig. Så jeg måtte have fat i en grime. Og så fik "damen" det på! Hun var sådan "Nej, ikke på min pels. Er du rigtig klog?" Og "Nej, ikke på mine hove, tak!" Da vi skulle på Landskuet i 2019, havde jeg vasket vores føl Lockie, inden jeg var kvart færdig med Sansa. Specielt stålbørsten på hovene, var ikke noget for damen.

Og træning i trav! Ja, jeg skulle ikke bestemme om hun skulle trave eller ej!

Faktisk havde jeg ikke set hende trave, da jeg købte hende!

Hanne havde taget en pisk med en plastikpose på og grime med snor med ned på sommerfolden, hvor hun gik, da jeg kiggede på hende. Hanne viftede med pisken og alle andre ponyer og heste tunsede rundt om os... Men Sansa stod lige ved siden af Hanne og gloede på Hanne og tænkte over: "Hvad hulen damen dog lavede med alt det fægteri og larm. Ikke om hun flyttede sig! En grime og træktov, hjalp heller ikke noget. Jeg tænkte: "Den kan nok trave, når den har en god skridt" Og købte hende. Jeg burde nok have kune tænke mig til, at hun nok var speciel...! Hi Hi!

Nu har jeg trænet Sansa i tre år. Hun er virkelige dygtig og går for fine, lette hjælpere. Når hun altså synes godt om hendes arbejds opgave. Jeg elsker hende. Hun er mega cool og går gennem ild og vand uden at se til højre og venstre! I vinteren 2019 da der var oversvømmet på folden, skulle de hver aften gå gennem en halv meter dybt vand.  Hvem var det der hver dag førte flokken ind? Det var Sansa. Jeg fik øjenkontakt med hende og sagde: "Sansa fremad" og så gik hun ind til hendes aftensmad!

Sansa har været i ridning i tre måneder på Lemvig Ponygård i sommeren 2022. Tinas datter Frida har redet og trænet Sansa i samarbejde med Tina og jeg selv. Sansa er en psykisk stærk pony, der nok skal vise hvad hun mener om tingene, men det gik over alt forventning. Sansa er vild med Frida og er meget lærenem. Og derfor blev Sansa der to måneder ekstra. Hun er total cool på tur og derfor fik hun lov til at gå med med to børn, som halvpart. 

RESULTATER:

Landskuet juli 2019 22 point.

September 2019 Efterårs Viborg Eksteriørklasse hopper over 4 år 3. plads

Mønstring 1. plads

#Old ladies cup 1. plads

AFKOM:

2021 Wonder Welsh Iron Speedy, hingste føl, farve: Cremello

2022 Pause

2023 Pause

BEDÆKNING:

 

Agility 2019. Sansa tog hele banen første trænings dag

Agility 2019. Sansa tog hele banen første trænings dag

Jysk efterårsshow Viborg 2019. Mønstrings konkurrence

Jysk efterårsshow Viborg 2019. Old Ladies Cup, min favorit disciplin

Landskuet 2019 22 point

Foto: anja.robanke.dk april 2021 9 drægtigheds måned

Foto: anja.robanke.dk april 2021 9. drægtigheds måned

Foto: anja.robanke.dk april 2021 9 drægtigheds måned

Sansa på job som naturplejer sensommeren 2019 4 år

Foto: Hanne Larsen. Sdr. Vosborg hede august 2019