AVLSMÅL

Vi opdrætter smukke, racetypiske welsh ponyer med smukke hoveder, god type, gode bevægelser og super godt sind.

Vores mål er at avle racetypiske brugsponyer, som er venlige, intelligente, lærenemme, lette at træne og dejlige at være sammen med i hverdagen og som kan håndteres af både børn og voksne.

Vores opdræt bliver håndteret fra 1 time af deres liv og er mere end gennemsnits aldersvarende uddannet. Vi mener prægning af føllet er det vigtigste i føllets liv, så føllet fra første færd lærer, at være sammen med mennesker, som en naturlig del af deres hverdag helt tæt på.

Vores mål med vores ponyer og vores opdræt er at lave racetypiske, sunde, gode, stærke, modige og alsidige brugsponyer, som er lette at træne pga deres gode temperament og fordi de har været i hånd fra dag ét og som er bygget til at lave noget, uanset om du vil træne fra jorden, ride eller køre.

Vi vægter specielt et godt sadel leje højt, da vi mener det er vigtig, når man opdrætter ponyer, at man kan købe en sadle til sin brugspony, uden at den skal special bygges eller man skal ud og købe sig fattig i den ene sadel efter den anden. Udstyret skal passe uden raketviden!

VI ELSKER SUPER GODE BRUGSPONYER TIL:

Avl, show og som alsidig brugspony f.eks fritidsridning, hygge, horsemanship, ponyer i sporten, akademisk, agility, mountain trail, western ridning, bueskydning, kørsel,  opvisninger - You name it! Lige dét DU drømmer om!

- Og vores fokus er, at ponyerne skal kunne bruges af både børn og voksne.

Men der er alligevel noget, der kommer før brugsegenskaberne!

DE TRE VIGTIGSTE PUNKTER I VORES AVL ER:

1) Sundhed 

2) Temperament

3) Bygning

Hvis sundheden hos din pony er top, så er alt muligt! Så kan du holde fokus på de sjove ting og bruge dine penge på dét, du ønsker dig. I stedet for at bruge alle sparepengene på dyrlægeregninger.

Ponyerne er i hånd fra dag ét og er i hånd hver dag. De lever som naturplejere og er derfor særdeles sikre på benene i terrænet. Ponyerne er vant til at færdes i vanskeligt terræn også på egen hov, på foldene og tager alting oppe fra og ned. Derfor vil de også blive nogle rigtig gode køreponyer.

VI SYNES DET ER SPÆNDENDE MED NOGLE FLOTTE FARVER PÅ PONYERNRE!

Vi vil gerne forsøge at avle: Palomino, buckskin, brun og sort med flotte aftegn. Men er også vild med en god skimmel i sec A. 

VORES PONYER:

SEC A:

Højden på vores welsh mountain sec A må gerne være ca 118-120 cm. De må være op til 122 cm i stang. Vi vil gerne have store sec A, de det gør dem anvendelige for børn i længere tid, som rideponyer.

SEC C:

Højden på vores welsh af cob type sec C må gerne være omkring de 135 cm. De må efter standarten være op til 137 cm i stang. En "stor" sec C er en rigtig god familie pony, da både børn og voksne kan ride på den. Det gør den anvendelse muligheder endnu større. Og børnenes pony behøver ikke at blive solgt, fordi barnet evt vokser fra den, så kan mor eller far kan tage over med både ridning og kørsel, hvis barnet vil fortsætte med hest.
Vi vægter at de ligner små cobber med cobbens bevægelser. Men med et drys pony, så hovedet får lidt mere udtryk og ponyudtrykket ikke helt forsvinder. De skal have små ører og gode store øjne. Kroppen skal være så dyb og bred som muligt, halsen velansat og ponyen skal have et godt kryds og en velansat hale.

Og som gammel Quarter Horse ejer, så elsker jeg en "god, fyldig" bagdel. Det er én af de ting, jeg selv faldt for ved C erne! 

Vi vægter også her specielt sindet meget højt, da et "glansbillede" som ikke er til at "holde ud at være sammen med" eller som ingenting vil eller som er bange for alt, ikke er gavnlig for nogen, specielt ikke for ponyen selv!

Vi vil avle smukke brugsponyer, fuld af selvtillid, som fra føl har lært det er positivt at lære og som kan bruge hovedet og kan være i tingene.

Vores opdræt vokser op som naturplejere på arealer ejet af Naturstyrelsen. Derfor er ponyer fra os sikre på benene og gode i naturen og har lært en masse ude på vores folde. Vi går også med dem i naturen. De vil derfor egne sig godt både som ride - og køre ponyer. Min egen passion er akademisk ridekunst og med deres brede baggrund gennem deres opvækst, vil de være særdeles velegnet til alt dét, vi overhovedet kan drømme om og ønsker os! 

 

Præsentation af sec A og C fra www.welshponyer.dk:

Sec. A: Welsh Mountain Ponyen

Welsh Mountain ponyer behøver ikke megen introduktion. Selv om de er avlet i bjergene og de vildsomme egne i Wales i mange generationer, betyder deres velkendte smukke ydre ikke, at de kun er "legedyr". I århundreder har vilkårene været "kun den stærkeste overlever", hvilket indebærer en sund konstitution, jernstærke lemmer, og høj intelligens, som i forbindelse med det legendariske Welsh temperament gør den til den ideelle moderne bømepony. Man ser dem under rytter og for vogn over hele verden. De tilpasser sig vilkårene fra det kolde Canada til det varme Afrika og Australien. Welsh Mountain ponyens hoved bør være lille med små, spidse ører, store, fremstående øjne og bred pande. Kæbepartiet bør være markeret og tilspidset ned mod mulen; profilen kan være konkav eller "araberpræget", men aldrig konveks eller for lige. Halsen bør være lang og velansat på en skrå skulder, der går over i en velmarkeret manke. Lemmerne skal være placeret lige under kroppen med gode flade piber og runde stærke hove. Halen skal være højt ansat og frit båret. Bevægelsen skal være lige, livlig og fri med god undergriben og afskub.

 

Sec. C: Welsh Ponyen af Cob type

Welsh ponyen af Cob type er et stærkere sidestykke til Welsh ponyen, men med Cob blod. Deres sande værdi og alsidighed er blevet anerkendt gennem de senere år, og antallet af dyr er steget. Aktive, sikre på benene og hårdføre som de er, er de ideelle til mange formål både for voksne og for børn. De ses i utallige ridelejre i hele Wales, hvor de bærer feriegæster rundt i bjergene, i konkurrencer over hele landet, og de ses for handelsmandens vogn i byerne. Som de øvrige Welsh typer har de naturlige springanlæg, og de er også fremragende for vogn - der er faktisk ikke den ting, de ikke kan bruges til.