OM OS

Vi bor i Ulfborg i Stråsø Plantage ved Ulfborg.

Jeg hedder Mona og min partner hedder Jan. Min søn hedder Magnus.

Jeg er uddannet dyreassistent og har arbejdet indenfor landbrug i 10 år. Jeg var beskæftiget med: Mink, malkekvæg, søer - og slagtesvin samt får i læmmetiden.

Jeg er kranio sakral terapeut og havde egen klinik til mennesker og dyr i 7 år, men en skulder skade satte en stopper for mit det i november 2019, ihvertilfald i en periode.

Mit job er handicaphjælper for en respiratorbruger i lange vagter, derfor arbejder jeg i gennemsnitet kun 3 dage om ugen. Jeg har også en lille dreng i aflastning 6 dage om måneden.

Derudover bruger jeg det meste af min tid med min familie, ponyerne og lidt i haven.

MIN BAGGRUND:

Jeg har altid haft dyr og har som dyreassistent været særlig optaget af: 

• Adfærd

Avl og arvelighed

• Anatomi og fysiologi 

Samt ynglings fagene:

Sygdomslære  Men som årene gik og jeg fik mere erfaring gik sygdoms interessen over i en naturlig sundheds interesse. Også til mennesker for er vi gode til dét, behøver vi ikke sygdomslæren! Som min gamle lærer Karsten Munk fra Karsten Munk Akademiet sagde... Og han har jo så evig ret!

Fodring Jeg brænder for planter og urter og naturlig sundhed og fodrer derfor med hestefoder fra St Hippolyt og har gjort det siden 1998. De tilbyder gennem deres hestefoder en bred diversitet af næringsstoffer, som er så naturlige som muligt, skånsomt høstet og er skånsomt forarbejdet og er derfor i så oprindelig form som muligt. Den høje kvalitet og alsidighed i proteinerne, aminosyrerne i foderet gør bla. at ponyernes farver træder særlig kraftig og flot frem, samt at pelsen er super flot og kort året rundt. Jeg har nok en "arbejdsskade" fra mine 7 år på minkfarm i forhold til pels kvalitet og farve. Det betyder rigtig meget for mig. Desuden har vi aldrig haft en syg pony 7-9-13. Vi bruger pengene på foderet og ikke på dyrlægen.

 

HESTE UDDANNELSE:

Jeg har sammen med min Quarter Horse,  Henry for mange år tilbage, taget Level 1 indenfor Pat Parelli horsemanship systemet ved Ute Lehmann. Jeg har et grundkursus i hestemassage. Jeg er udover at være kranio sakral terapeut til mennesker også specielt KST uddannet til dyr, hvor jeg har specialiseret mig i heste og hunde. Jeg har haft klinik selv i 7 år. Men lukkede i 2019 pga en skulderskade, samt en overanstregt albue.

Jeg har de sidste mange år trænet akademisk ridekunst og fået undervisning af Christina Holmbæck og Maja Caspersen. Jeg er meget optaget af dén tilgang til ponyerne og den samhørighed, der opstår af den måde at være sammen med dem på. Dét er for mig magi at samarbejde og finpudse, selv de helt små detaljer. Så er det egentlig ligemeget om man kan ride på sin pony eller ej.

Indenfor den akademiske ridekunst, er der også rige muligheder for personlig udvikling hos både hest og rytter. I øjeblikket studerer jeg online på: online-reiteschule.de Her har Bent Branderup samlet nogle af sine undervisere internationalt, som tilbyder at dele deres viden og kunnen via: short videos, videoer og horsetalk.

Videoerne omhandler:

• Bodywork,

• Groundwork,

• Ridning,

• Relationship management

• Health/ Anatomy

Jeg ser en niche for ponyejere, der ikke rider, men som vil være sammen med sine ponyer og slappe af med dyrene, finde ind til sig selv og få jordforbindelse og komme i kontakt med naturen, sig selv og dyrene. Man kan sagtens lave noget sammen med ponyerne selvom man ikke rider. Her tænker jeg at særlig welsh sec A & C er idelle, fordi de ikke er så store og derfor er "billige i drift" også pga deres skønhed og smukke sind. De er meget naturlige ponyer, der hviler i sig selv og er tro mod sig selv. Det nytter ikke at man som menneske forsøger at "spille smart" overfor en welsh pony - Ponyerne forventer, at man møder dem, hvor de er og at I sammen går ud og møder verdenen og finder jeres vej og jeres fælles opgaver.

• De er først og fremmest intelligente og smukke.

• De er billige i drift

• Og de fleste kan pga deres størrelse have et par stykker gående

• Og de fleste kan også få råd til et par stykker.

• Og med akademisk ridekunst, kan man træne sin pony fra jorden helt op i den høje ridekunst.

Jeg er ligeså optaget af at være i naturen sammen med ponyerne, som af at træne, showe og ride. Somme tider kommer vi rundt omkring, når vi rider tur. Somme tider kommer vi ikke så langtomkring  på vores rideture. Det er mest, når vi er alene, at vi somme tider bare hygger og er sammen i naturen. Ponyerne bliver hos mig, selvom jeg slipper dem i naturen. Så nogle gange slipper jeg dem og sidder bare og ser på de græsser i en lysning i skoven. Når vi rider med andre, kommer vi rundt på ture i vores helt fantastiske Vestjyske natur, specielt omkring Sdr Vosborg hede i Stråsøplantage.