OM OS

Vi bor i Ulfborg ude i Stråsø Plantage. Vi hedder Mona og Jan. Og min søn hedder Magnus, han er født i 2010.

Jan har weekend arbejde og arbejder med træ i sin fritid. Han laver selv vores brænde. Han er uddannet møbelsnedker og er noget af en handyman. Han laver en masse og bygger ting og sager til os og bokse mm til ponyerne. Han står også for udmugning med sin minilæsser og henter hø og halm på sin store trailer. Han har også en lille, rød veteran Massey Ferguson traktor og både en stor og en lille brænde kløver. Så vi kan klare selv meget tungt arbejde selv. Jan passer ponyerne, når jeg er på job.

Magnus er ikke rigtig hestemand. Han elsker alle dyr, men især hunde og katte. Han er til fodbold, svømning, spil og har selv to katte. Og er dygtig til at hjælpe til hjemme. Mor håber stadig det med ponyerne kommer...

Ud over ponyerne og de andre dyr, bruger jeg min fritid på haven og forsøger at passe min krop godt med sund kost og meditation, Qi Gong, 5 tibetanere og andre øvelser. Jeg er handicaphjælper på længerevarende vagter. Og arbejder derfor kun 2-3 dage om ugen. Derudover har vi en ferie dreng 6 dage om måneden.

Vi har ud over vores ponyer også fritgående høns af forskellige racer og to katte.

Jeg er uddannet dyreassistent og har arbejdet indenfor landbrug i 10 år. Jeg var beskæftiget med: Mink, malkekvæg, søer - og slagtesvin samt får i læmmetiden.

MIN BAGGRUND:

Jeg har altid haft dyr og har som dyreassistent været særlig optaget af: 

• Avl
• Adfærd
• Anatomi og fysiologi 

Samt ynglings fagene:

Sygdomslære  Men som årene gik og jeg fik mere erfaring gik sygdoms interessen over i en naturlig sundheds interesse. Også til mennesker for er vi gode til dét, behøver vi ikke sygdomslæren! Som min gamle lærer Karsten Munk fra Karsten Munk Akademiet sagde... Og han har jo så evig ret!

Fodring Jeg brænder for planter og urter og naturlig sundhed og fodrer derfor med hestefoder fra St Hippolyt og har gjort det siden 1998. De tilbyder gennem deres hestefoder en bred diversitet af næringsstoffer, som er så naturlige som muligt, skånsomt høstet og er skånsomt forarbejdet og er derfor i så oprindelig form som muligt. Den høje kvalitet og alsidighed i proteinerne, aminosyrerne i foderet gør bla. at ponyernes farver træder særlig kraftig og flot frem, samt at pelsen er super flot og kort året rundt. Jeg har nok en "arbejdsskade" fra mine 7 år på minkfarm i forhold til pels kvalitet og farve. 

 

HESTE UDDANNELSE:

Jeg har sammen med min Quarter Horse,  Henry for mange år tilbage, taget Level 1 indenfor Pat Parelli horsemanship systemet ved Ute Lehmann og har et grundkursus i hestemassage. Jeg er udover at være kranio sakral terapeut til mennesker også specielt KST uddannet til dyr, hvor jeg har specialiseret mig i heste og hunde. Jeg har haft klinik selv i 7 år. Men lukkede i 2019 pga en skulderskade, samt en overanstregt albue.

Jeg har de sidste mange år trænet akademisk ridekunst og fået undervisning af Christina Holmbæck og Maja Caspersen. Jeg er meget optaget af dén tilgang til ponyerne og den samhørighed, der opstår af den måde at være sammen med dem på. Dét er for mig magi at samarbejde og finpudse, selv de helt små detaljer. Så er det egentlig ligemeget om man kan ride på sin pony eller ej.

Indenfor den akademiske ridekunst, er der også rige muligheder for personlig udvikling hos både hest og rytter. I øjeblikket studerer jeg online på: online-reiteschule.de Her har Bent Branderup samlet nogle af insinuerer undervisere internationalt, som tilbyder at dele deres viden og kunnen via: short videos, videoer og horsetalk.

Videoerne omhandler:

• Bodywork,

• Groundwork,

• Ridning,

• Relationship management

• Health/ Anatomy

Jeg ser en niche for ponyejere, der ikke rider, men som vil være sammen med sine ponyer og slappe af med dyrene, finde ind til sig selv og få jordforbindelse og komme i kontakt med naturen. De kan sagtens lave noget sammen med deres ponyer alligevel. Her tænker jeg at særlig sec A & C er idelle.

• De er først og fremmest intelligente og smukke.

• De er billige i drift

• Og de fleste kan pga deres størrelse have et par stykker gående

• Og de fleste kan også få råd til et par stykker.

• Og med akademisk ridekunst, kan man træne sin pony fra jorden helt op i den høje ridekunst.

Jeg er ligeså optaget af at være i naturen sammen med ponyerne, som af at træne, showe og ride. Somme tider kommer vi rundt omkring, når vi rider tur. Somme tider kommer vi ikke så langtomkring  på vores rideture. Det er mest, når vi er alene, at vi somme tider bare hygger og er sammen i naturen. Ponyerne bliver hos mig, selvom jeg slipper dem i naturen. Så nogle gange slipper jeg dem og sidder bare og ser på de græsser i en lysning i skoven. Når vi rider med andre, kommer vi rundt på ture i vores helt fantastiske Vestjyske natur, specielt omkring Sdr Vosborg hede i Stråsøplantage.