OM OS

Jan, min søn Magnus og jeg bor i Stråsø Plantage ved Ulfborg.

Jeg er uddannet dyreassistent og har arbejdet indenfor landbrug i 10 år. Jeg var beskæftiget med: Mink, malkekvæg, søer - og slagtesvin samt får i læmmetiden. Derud over har jeg igennem hele livet være tilknyttet mine venner og bekendtes minkfarme i højtider som hvalpetiden og ved udtagning af blodprøver, vaccinationer og flytning af dyr.

Jeg er kranio sakral terapeut og havde egen klinik til mennesker og dyr i 7 år, men en skulder skade satte en stopper for det i november 2019, ihvertilfald i en periode.

Mit nuværende job er handicaphjælper for en respiratorbruger i lange vagter, derfor arbejder jeg i gennemsnitet kun 3 dage om ugen. Og ind imellem har jeg vikar vagter.

Derudover bruger jeg det meste af min tid med min familie, vores dyr, i naturen, hus og have.

MIN BAGGRUND:

Jeg har altid haft dyr og har som dyreassistent været særlig optaget af: 

• Adfærd

Avl og arvelighed

• Anatomi og fysiologi 

Samt ynglings fagene:

Sygdomslære  Men som årene gik og jeg fik mere erfaring, gik min sygdoms interesse over i en naturlig sundheds interesse. Også til mennesker for er vi gode til dét, behøver vi ikke sygdomslæren! Som min gode, gamle lærer Karsten Munk fra Karsten Munk Akademiet sagde... Og han har jo så evig ret!

Fodring Jeg brænder for planter og urter og naturlig sundhed og fodrer derfor med hestefoder fra St Hippolyt og har gjort det siden 1998. De tilbyder gennem deres hestefoder en bred diversitet af næringsstoffer, som er så naturlig som muligt, skånsomt høstet og er skånsomt forarbejdet og derfor er i så oprindelig form, som muligt. Den høje kvalitet og alsidighed i proteinerne, aminosyrerne i foderet, som er kroppens fundament og byggesten, gør bla. at ponyernes farver træder særlig kraftig og flot frem, samt at pelsen er super flot og lækker kort året rundt.

Jeg har nok en "arbejdsskade" fra mine 7 år på minkfarm i forhold til pels kvalitet og farve. Det betyder rigtig meget for mig. Desuden har vi aldrig haft en syg pony 7-9-13. Vi bruger pengene på foderet og ikke på dyrlægen.

Min anden "arbejdsskade" gårud på jeg var så heldig at 1 1/2 år af min uddannelse som dyreassistent foregik på Statens husdyrbrugsforsøgscenter Foulum. Der lærte jeg at være nysgerrig, samt at undersøge alt hvad der er muligt ud fra facts og dokumentation. Og ikke bare formode, være tilfreds uden at stille spørgsmålstegn. Og en vigtig lære: At undersøge kilden! Jeg lærte også at dét, der er i fodersækken ikke er ligegyldigt. Og derfor har jeg brugt St Hippolyt foder siden 1998.

HESTE UDDANNELSE:

Jeg har sammen med min Quarter Horse,  Henry for mange år tilbage, taget Level 1 indenfor Pat Parelli horsemanship systemet ved Ute Lehmann. Jeg har et grundkursus i hestemassage. Jeg er udover at være kranio sakral terapeut til mennesker også specielt KST uddannet til dyr, hvor jeg har specialiseret mig i heste og hunde. 

Jeg har de sidste mange år, trænet akademisk ridekunst og fået undervisning af Christina Holmbæck og Maja Caspersen. Jeg er meget optaget af dén tilgang til ponyerne og den samhørighed, der opstår af den måde, at være sammen med dem på. Dét er for mig MAGI at samarbejde og finpudse, selv de helt små detaljer. Så er det egentlig ligemeget om man kan ride på sin pony eller ej. Hvilket jeg selv dog gerne vil.

Indenfor den akademiske ridekunst, er der også rige muligheder for personlig udvikling hos både hest og rytter.

I øjeblikket studerer jeg online på: online-reiteschule.de Her har Bent Branderup samlet nogle af sine undervisere internationalt, som tilbyder at dele deres bedste viden uf hver især via: short videos, videoer og horsetalk. Jeg synes Bent Branderup er stor hjertet ikke at beholde hele "herligheden og berømmelsen" for sig selv. Men ser at menesker hver især kan noget. Og menneskerne i den gruppe er meget kompetente.

Videoerne omhandler:

• Bodywork,

• Groundwork,

• Ridning,

• Relationship management

• Health/ Anatomy

Jeg ser en niche for ponyejere, der ikke rider, men som vil være sammen med sine ponyer og slappe af med dyrene, finde ind til sig selv og få jordforbindelse og komme i kontakt med naturen, sig selv og dyrene.

Man kan sagtens lave noget sammen med ponyerne selvom man ikke rider. Her tænker jeg at særlig welsh sec A & C er idelle, fordi de ikke er så store og derfor er "billige i drift" også pga deres skønhed og smukke sind.

De er meget naturlige ponyer, der hviler i sig selv og er tro mod sig selv. Det nytter ikke at man som menneske forsøger at "spille smart" overfor en welsh pony - Ponyerne forventer, at man møder dem, hvor de er og at I sammen går ud og møder verdenen og finder jeres vej og jeres fælles opgaver.

Jeg er mindst ligeså optaget af at være i naturen sammen med ponyerne, som af at træne, showe og ride. Somme tider kommer vi rundt omkring, når vi rider tur. Somme tider kommer vi ikke så langtomkring  på vores rideture. Det er mest, når vi er alene, at vi somme tider bare hygger og er sammen i naturen. Ponyerne bliver hos mig, selvom jeg slipper dem i naturen. Så nogle gange slipper jeg dem og sidder bare og ser på de græsser i en lysning i skoven. Når vi rider med andre, kommer vi rundt på ture i vores helt fantastiske Vestjyske natur, specielt omkring Sdr Vosborg hede i Stråsøplantage.